Het is fijn wonen op Sterksel. Vandaag, morgen en daarna. Goed onderling contact, nabuurschap, eigen initiatief van iedereen en elkaar hierover gemakkelijk en zorgvuldig informeren, dat is waar Sterksel.nu voor wil staan.

Te midden van een overvloed aan communicatiemiddelen en mogelijkheden is het van belang dat de Sterkselse gemeenschap kan beschikken over een eigen, betrouwbare en openbare informatiebron.

Een site die het nabuurschap binnen het dorp wil helpen bevorderen omdat we met elkaar een netwerk zijn van sociale verbindingen van mensen, diversiteit en gemeenschappen. Hier kunnen we wetenswaardigheden, initiatieven, activiteiten en historie delen. Tezamen vormt dit een zichtbaar bewijs van onze verbinding.

Deze doelstelling is het resultaat van de gesprekken over het vinden van de gemeenschappelijke intrinsieke motivatie voor het werken aan deze verbinding van de Sterkselse gemeenschap. In feite terug naar de oorsprong en samen uitvinden wat er vandaag nodig is. Zo is het dorp geen economische entiteit en ook geen marktplaats. Dat heeft een grote invloed op de context van een de nieuwe online site en samenstelling van de functies. 

Op donderdag 16 juni 2022 opende burgemeester Paul Verhoeven de nieuwe website van de dorpsraad; sterksel.nu 

Het Eindhovens Dagblad bericht er over.