De impact van de vernieuwende aanpak en ondersteuning van meer dan veertig buurtinitiatieven in Amsterdam wordt gezien en gewaardeerd.

Eind 2022 heeft Gemeente Amsterdam besloten mee te doen in de ontwikkeling van stichting Coloci en groei van nieuwe en bestaande initiatieven in de stad.

Deze activiteiten stimuleren en versterken de eigen krachten en talenten van Amsterdammers met als resultaat een zichtbare bijdrage aan meer verbinding en wederkerigheid..


Klik op het plaatje voor een groter beeld.

Ben je geïnterresseerd? Heb je een idee of initatief en kun je daarbij wat hulp gebruiken? Neem dan gerust contact op >>


Note: Coloci hecht een groot belang aan het naleven van de uitgangspunten van een informele en veilige relatie in en met de buurt. Zo bepalen mensen zelf de mate van verbinding en zichtbaarheid. Bij alle initiatieven draait het niet om persoonlijke profilering maar om samenzijn, doen en delen. Niemand wil door deelname een prooi van een ander of derden worden. 

Dit principe is verweven in de werking van de online media die Coloci beschikbaar stelt en ook zelf toepast. Deze site is dus geen startpagina of online platform waarlangs buurtinitiatieven ongevraagd publiek gevonden of benaderd kunnen worden.

Daarbij draait het niet om het online verbonden zijn. De kracht van een fijne buurt is juist offline samenzijn, doen en delen. Coloci wil daar dienstbaar aan zijn.

Nog steeds geïnteresseerd? Neem dan gerust contact op >>